Els nostres productors


  • La Kosturica: és el nostre  productor principal. Ens porta una cistella setmanal de 5 kilos a 16 euros amb verdura de temporada. A més, a ells també els demanem una sèrie de productes més, anomenats "extres", com més verdura, fruita de temporada, mel, ous, bolets, sucs... que adquireixen a través d'una xarxa d'intercanvi, "La Xarxeta". La Kosturica es basa en el model de cistella tancada, segons el qual s’estableix un compromís setmanal i anual d’adquisició de la cistella amb un preu tancat.


    Podeu trobar més informació a la pàgina web de La Kosturica.


    O veure un documental que han fet sobre ells.


  •  
  • Ecolécera: a través de L'Aixada (cooperativa de consum amb la que compartim local al C. Virtut, 17 de Gràcia), comprem cereals, llegums, pasta i vi a aquests productors d'Aragó, de Lécera per ser més exactes. La comanda és semestral aproximadament. Podeu veure el seu web aquí.

  • El Serradet de Barneres: granja amb un ramat d'ovelles, que per temporada, ens proveeix de mató, formatge fresc, iogurt i formatge de tupí, tot d'ovella. I de vegades, de lletons de xai.  Boníssim! Féu el tafaner pel seu projecte al seu blog.

  • La Platjeta: sí, sí tal com sona, amb j. Aquests pescadors de La Barceloneta surten de dilluns a divendres a pescar per la Costa de Vilanova i la Geltrú. A nosaltres ens porten caixes de peix (de 2-2.5 kg de peix i marisc a 27,5 euros o de 1.5 kg de peix a 15 euros) cada dues setmanes pescat del mateix dia. Encara remena, nena!

  • La Veganeria: en Pau ens proveeix cada setmana de seitan, tofu i hamburgueses i croquetes vegetals. Boníssim i us el pot fer personalitzat amb la textura i espessor que desitgeu.

  • L'Olivera: i amb ells va arribar l'alegria! Vi ecològic i oli de veres per amanir tot tipus de plats... Comanda periòdica, depenent de les necessitats dels integrants del grup. A part de tenir molt bon producte, ens van captivar amb el seu projecte d'integracio social. Coneixeu-lo.

  • Cal Roio: ells ens porten pollastres cada dues setmanes. Pollastres ecològics, criats durant més de dos mesos i en condicions dignes. Porten uns pollastres grossos, forts i contundents. Aqui trobareu l'explicació del projecte.

  • Miso: Per ser més exactes, gen-mai miso, és a dir, pasta fermentada d'arròs i soja. Aquest condiment d'origen japonès és un revitalitzant boníssim que es pot afegir a sopes, cereals i guisats. Molt preuat a la cuina oriental i macrobiòtica. Per saber-ne més...clic!
  • Pa: Ara ens porten pa la gent la Cooperativa L'Aresta. Podem triar entre diferents tipus de pans, i també ens proveeixen de magdalenes, coques i pastissos. I pa sense gluten!!! (de Fajol, no apte per celíacs)
  • Vedella Brunec: Aquest és un projecte agroecològic del Pallars Jussà dedicat a la ramaderia de vaques Brunes, que nodreixen ecològicament i que tracten amb tota la cura del món. La carn ve en lots de 10 quilos de diferents parts del cos. Boníssima!

  • Liquats Monsoy: a través de L'Aixada, fem compra conjunta de liquats vegetals Monsoy. D'ametlles, arròs, avena i avena enriquida amb calci. I orxata!

  • Mas Claperol: ens porten cada 15 dies formatges de diferents tipus de curacions i iogurts de llet de vaca i cabra.
  • Cal Valls: i aquí arribem al gran... súper! És un proveïdor amb el que estem començant, que té molt producte en conserva: fruita deshidratada, pots de llegums, olis, menjar per infants, etc. Tenim pendent una xerrada en assemblea per decidir què els hi demanem i què no. Però és ideal per omplir el rebost.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada